Design, tillverkning och montering av arkitektritade timmerhus

Vi Viprojekterar, tillverkar och bygger timmerhus utifrån kundens önskemål.
Vi framställer bådetimmerhus av handtimrade stockar och finska timmerhus av limträ. Eccobauer Ltd är ett företag som förenar flera årtusenden långa traditioner av handtimrade hus med dagens forskningsbaserade kunskap om energisnåla bostäder. Lägger man därtill en lagom mängd modern design blir resultatet ett fint och modernt timmerhus. Vår specialitet är moderna specialdesignade timmerhus som vi framställer utifrån kundens önskemål. Våra specialdesignade timmerhus i skandinavisk och tysk stil särskiljer sig inte bara för sitt utseende utan även för valda material och byggmetoder.

arkitektritade handtimrade timmerhus
Arkitektritade handtimrade timmerhus
Timmerhus
Ett timmerhus är en sund levnadsmiljö

Två skilda smaker.Vi framställer både handtimrade timmerhus med modern design och timmerhus i svenskt utförande, tillverkat av limträ på högteknologisk produktionslinje. Båda med dagens höga kvalitet. De problem som man förr i tiden förknippade med timmerhus är inte längre aktuella. Även våra handtimrade hus framställs i kontrollerade förhållanden i torra lokaler, av maskintorkat timmer. Timmerhus av limträ tillverkas på moderna tyska produktionslinjer.

Vårt syfte är att bygga timmerhus som har en egen särprägel, utan att upprepa oss. Vi utgår alltid från att varje kund är en egen individ som vill var unik och önskar ett hem eller ett fritidshus med rumslösningar som har skapats just för honom eller henne.

Har du inga färdiga arkitektritningar designar vi ett hus för dig. Just precis så som du önskar. Allt som går att skapa och bygga av timmer, det bygger vi.

Någon huskatalog har vi inte och kommer inte heller att skaffa oss. Orden som ”katalog” och ”likadant” är ett tabu för oss. Kataloger är till för försäljning av standardiserade massprodukter som enligt oss är tänkta för människor som saknar en egen vision. Ett riktigt, alla drömmars timmerhus kan däremot jämföras med en skräddarsydd kostym eller brudklänning som inte kan beställas från en katalog för något billigt varuhus.

Kontakta oss och vi kan tillsammans skapa ett unikt och enastående timmerhus, bara för dig.

timmerhus av ekologiska material
Kontakta oss och vi kan tillsammans skapa ett unikt och enastående timmerhus
Tillverkning av timmerstugor
Tillverkning av timmerstugor

Ett timmerhus är en sund levnadsmiljö. Ska man bygga är det lika bra att göra det ordentligt. Ett eget hem måste vara bekvämt och helst byggt av ekologiskt rena bygg- och inredningsmaterial, naturliga oljor, vax mm. De som bor i ett timmerhus lever ett längre och friskare liv jämfört med dem vars bostad är byggd av konstgjorda material.

Nutida bostäder innehåller oftast en rad olika industriellt framtagna material: PVC, akryl, silikon, glasull, olika plaster, epoxi och andra liknande byggkemiska produkter. Inte undra på att boende i våra nutida bostäder lider av så många olika sjukdomar, kroniska besvär och allergier.

Vi tillverkar ditt timmerhus av ekologiska material, behandlat med naturliga oljor och vax, och monterar det på din tomt i Sverige.

Kontakta oss och vi kan tillsammans skapa ett unikt och ekologiska timmerhus, bara för dig.

Ett modernt timmerhus behöver inte ha en bestämd klassisk form

Ett modernt timmerhus behöver inte ha en bestämd klassisk form utan det kan formges precis som man vill och kompletteras med sten, metall eller andra…

Tyskt timmerhus med laxknutar

Det här klassiska timmerhuset byggde vi i Eppingen, Tyskland år 2014 efter ett projekt av den tyska arkitekten Kai A. Pimpl.

Specialerbjudande – Handkraft timmerhus med handbilat timmer och handhuggna knutar

Handtimrat timmerhus Dalarna 160 m2 Bottenvåning: Vardagsrum med öppet kök 2 sovrum 2 badrum hall Loftvåning: 2 sovrum TV-rum Som väggmaterial kan…

Projektering, tillverkning och byggnation av timmerhus i norsk stil

Traditionella norska timmerhus har en arkitektonisk lösning med många små rum och, som oftast, med grästak. Då varje område i Norge hade sitt eget sätt…

Totalrenovering av ett gammalt timmerhus

Timmerhusrenovering är ett tidskrävande arbete som förutsätter en viss erfarenhet. Vi kan erbjuda dig specialister med bra referenser som är erfarna timmerhusrenoverare och hantverkare

Design, tillverkning och montering av arkitektritade timmerhus